Munakasrulla jauhelihatäytteellä

Meillä pähkäillään usein sopivia ruokia otettavaksi evääksi tien päälle ja syötäväksi kevyenä lounaana kotona. Munakasrullasta on molempiin! Rulla valmistuu nopeasti ja täytteitä voi varioida mielensä ja makunsa mukaan. Tähän täytteeseen löytyi Eggspressin valikoimasta loistava yhdistelmä. Pahuksenhillo (paholaisenhillo) olisi täytteeseen vielä oiva lisä, mutta sitä ei tällä kertaa löytynyt kaapista.



Munakas:

6 Friida kananmunaa
5dl maitoa
1,5dl Krannin vehnäjauhoja (tai Räiskis-jauhoa)
1/4tl suolaa
1/4tl mustapippuria

Täyte:

jauhelihaa (Hereford, Kyyttö, possu tai lammas)
Rintasen mauste- tai valkosipulikurkkuja
sipulia
porkkanaraastetta
Heikkilän maalaisjukurttia
Heikkilän kermajuustoa
(T*mun pahuksenhilloa)


Valmista munakas rikkomalla munien rakenne kevyesti ja lisäämällä muut ainekset. Paista munakasta leivinpaperilla uunissa 225 asteessa n.15 minuuttia. Käännä valmis munakaslevy toiselle leivinpaperille ja anna sen jäähtyä hetken.

Ruskista jauheliha ja mausta se omien mieltymystesi mukaan. Lisää pilkotut kurkut ja sipuli, raastettu porkkana, juustoraastetta, pari lusikallista jukurttia ja Pahuksenhilloa. Sekoita täyte ja levitä se munakaslevyn päälle. Kääri levy rullalle ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Käytä rullaa vielä uunissa niin että juustoraaste sulaa.

Tämän herkun voi nauttia lämpimänä tai jo jäähtyneenä.


Kommentit

Suositut tekstit